onsdag 23 mars 2011

Ritalin

Det heter medicinen Jimmy fick idag för att inte vara så trött på dagarna. Trött blir han av Abilifyn. Känns som rundgång.
Men,bara Jimmy mår bra så. En tanke i bakhuvudet har jag om hur medicinerna påverkar hans kropp längre fram.
Men just nu mår Jimmy rätt OK. En nackdel är att han blivit så jättehungrig. Känns som han äter ständigt och mina förslag att äta t ex ett äpple eller en morot ibland ratar han.Nej han är sugen på riktig mat,sötsaker och mackor. Han har ju alltid varit smal och ser friskare ut nu när han blivit lite rundare men måste stoppa i tid känner jag. Har ett par syskonbarn med liknande problem och de har nu i vuxen ålder blivit väldigt runda. Får försöka aktivera honom mera och t ex uppmuntra hans intresse för dans,och musik.

Anton har jag ej pratat med ännu. Tänkte ta hjälp av hans snälla fröken,att vi berättar om stundande utredning tillsammans, för som det är nu skulle han bara bli arg på mig. Nu när jag själv smält detta om en utredning även för Anton så känns det rätt bra. Inte bra att det behövs men bra att han/vi kommer få hjälp.Annars får han ett helvete i femman,tänker jag så så kan jag ta att han blir arg och troligen ledsen för även om han inte ser det så just nu så får även han bättre livskvalitet och slipper känna sig misslyckad.

Blir nog bra det här!

4 kommentarer:

 1. Nu är dina barn små och det kanske känns hopplöst med alla diagnoser och du kanske tycker att framtiden är lite svart... Jag lever ju med en bipolär man som nu genomgår en stor utredning för att se om han även har ADD, ADHD eller/och borderline. Han har sina sidor (ibland blir jag galen)... men bortsett från det så är han en social person med många vänner och han är framgångsrik i arbetslivet. Jag vill bara tala om att det kommer att gå bra för dina barn och dom har ju turen att få hjälp i unga år och sen har dom ju dig som mamma :-)

  /Maria

  SvaraRadera
 2. Maria!
  Känns bra att det upptäckts medan de är relativt små. Kan tipsa om bipolarna. Ett forum där de i första hand tar upp just bipolaritet men även andra saker. Jag är med där och har lärt mig massor av de som är bipolära och har kontakt med andra anhöriga. Kika in där om du inte gjort det.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hej Suss!
  Idag blåste det mycket hjär så jag har träningvärk i benen och ryggen,men vinden
  var varm hoppas att valborg blir så varm
  men ingen blåst förståss för då blir det väl ingen eldning av.
  Ha det så gott du och pojkarna kan.
  Kramar

  PS:Hoppas det går bra att han inte går upp för mycket i vikt,det äör viktigt att han håller formen ska då dansa så kan han lätt tappa sugen om han ser att han blir tröttare,hoppas du förstår hur jag menar?DS:

  SvaraRadera
 4. Hej agath!
  Inte hittat någon som har danskurser i det som intresserar honom,bara pardans. Vi uppmuntrar Jimmy vara ute och röra på sig och cyklar och promenerar med honom. Medicinen är bra för honom men gillar inte denna biverkning.

  Blåst här också vilket gjort att snön i stort sett är borta. Hoppas på en fin solig påsk och Valborg.

  Hoppas dumma värken din försvinner så mycket den kan.
  Kram från mig och Bröderna Bus.

  SvaraRadera