tisdag 15 mars 2011

Ännu en utredning påbörjad

Var på möte med Antons klasslärare idag. De bekräftade det jag befarat och som vi även pratat om tidigare. Han har inlärningssvårigheter (duktig på att lära in men tappar mycket av det han lärt sig efter ett tag). Han kan läsa skriva,räkna det grundläggande men har svårt lära in mycket av de ämnen som man har när man går i 4:an.  Dessutom har han koncentrationssvårigheter. Tappar lätt bort sig och börjar ofta tänka på annat. Detta har jag ju märkt hemma också. Både med läxor och när han ska göra andra saker,han avslutar sällan saker utan börjar istället på något annat. Han har gått på scouterna,innebandy och biljard men bara 3-4 ggr vid varje aktivitet sen har han ledsnat. han tar lång tid på sig och har jättesvårt bestämma sig. Ostabil i humöret. mm Jag är ingen specialist men jättemycket stämmer in på ADD som jag fått berättat för mig och läst om eftersom Jimmy har det som underliggande Tourettes som "de" säger. Det har jag kommit på först nu när jag tänker på hur han/det är. Varför har jag inte tänkt på det tidigare??

Han är ju äldst så jag har inget att jämföra med utan tolkat det som att han kommit i förpuberteten och väntat på att det helt plötsligt ska lossna för honom med skolarbetet.
Men har ju anat...Som t ex när jag pratade på BUP om Jimmy och de frågade om något syskon har problem. Nej,sa jag men tänkte för mig själv: Undrar hur det är med Anton.

Hur som haver.  Lärarna frågade om jag ville att det skulle göras en utredning. Naturligtvis sa jag. Vill den ska starta omgående för jag vet att det tar tid. De började förklara proceduren med undersökning av skolläkare,psykologens kontroll,EVK,VITS och BUP. Jag vet sa jag. Precis gått igenom detta med Jimmy.

Så. Nu börjar Vägen mot en diagnos  ännu en gång. Och jag känner mig så ledsen och trött och känner helt själviskt att -Nej,inte Anton också,inte allt en gång till.Jag är redan på BUP nästan en gång i veckan och det är möten,samtal mm. Och så har jag dåligt samvete för att jag tydligen försummat Anton och varit så "inne i" Jimmys problem,för att jag borde gått på min känsla och agerat tidigare. Men gjort är gjort.
Sa att jag ville berätta för Anton. Började ikväll,men kunde inte för då hade jag börjat gråta. Han kommer INTE att ta det bra.

Lillebror däremot är kvick i tanken. Om man ska jämföra så är han tidigare hans syskon varit och han hänger med bra i skolan Men,oron kommer finnas där.

Jimmy fick ju en ny medicin som han inte alls mådde bra av. Han tog den på morgonen för att vara pigg och koncentrerad i skolan. Det blev han,men mådde skit på eftermiddagen. Var mycket argare när han kom hem än han annars varit,mycket prat om att döda och jag fick mig några slag. Sånt som Abilifyn dämpat. Den äter han fortfarande men Concertan har jag slutat ge honom (pratat med läkaren). Vi ska till BUP på Måndag,då ska vi diskutera detta. När jag nu läst om Concerta kommer jag vägra om läkaren föreslår det hon sa då jag ringde dvs att han skulle ta det på em också. Jimmy behöver något extra åtminstone till Abilifyn börjat ge full effekt eftersom det Bipolära gör honom deprimerad och lite ångestladdad mm.

Känns som jag gått sönder lite,men ska spotta upp mig och fokusera på Anton,Jimmy och naturligtvis Lillebror.

Har mina teorier om varför just Jimmy och Anton har problem men det tar jag nästa gång.

2 kommentarer:

  1. jag vet ju inget om det här egentligen, men kan kontinuiteten vara en anledning till att röttna, ja för barn generellt sett.
    Vi har ju hittat en bra aktivitet som man bestämmer omfattningen av själv, via geocachingen.
    :-)

    SvaraRadera
  2. Fjäderlös! Visst kan det vara så. Nyhetens behag går över och det var inte så kul som man tyckte först. Anton har svårt fullfölja vad han än gör hemma och i skolan. Tolkat det som otålighet och iver att påbörja något nytt. Vi fortsätter prova på fritidsaktiviteter.

    SvaraRadera