tisdag 13 april 2010

Varit med Jimmy till skolläkaren för sista kontrollen innan elevvårdskonferensen. Hon kände och klämde,han fick göra olika övningar som t ex hoppa på ett ben,blunda och peka på näsan mm.

Sedan åkte han iväg till badet.Hoppas han har det jättebra,och,att allt går bra.

Pratade sedan mer med läkaren och sköterskan. Fick berätta om hur det varit och är. Som t.ex. denna morgon då Jimmy satte på sig den fläckiga favorittröjan och jag märkte att det inte var någon idé föreslå ett byte. När vi väl skulle iväg så påstod han att cykeln inte var bra,slängde ifrån sig den och stack. Efter lirkande och lock och pock fick jag honom sätta sig bakpå min cykel så vi kunde komma iväg. Efter lämnat bröderna kom vi precis i tid till läkarbesöket.
Läkaren som aldrig träffat Jimmy förut utan bara läst om honom hade blivit positivt överraskad.Hon hade förväntat sig en inåtvänd kille men Jimmy hade tagit ögonkontakt med henne,hon sa det flera gånger.

Men. Helt klart har Jimmy en betéendestörning,troligen en "blandning". Och hon var helt säker på att det kommer gå till BUP genom VITS.

Först är det konferensen på Måndag. Bävar...Kan inte hjälpa...Har gråtit mig igenom förberedande samtal,samtal med hans psykolog och nu senast i morse.

Lite annat prat. Här skiner solen även idag. Blivit utskälld av talgoxarna som bygger i holken på baksidan. Hur de kvittrar och varnar varann när jag går ut: -Nu är den där hemska pladuskan ute igen.Varning,varning.

Inte gjort ett dugg,inte varit hemma så länge heller. Och min lunch som skulle bli bl a ett par löskokta ägg är nu väldigt hårdkokta eftersom jag glömde när jag satte mig vid datorn. Nåja,går nog i mig ändå.

Trevlig Tisdag alla!

15 kommentarer:

 1. Jag tänkte vara lite ytlig och bara kommentera äggen... datorn har gjort många ägg väldigt hårdkokta genom åren. Efter 45 minuter brukar vattnet i kastrullen ta slut... det har jag lärt mig senaste åren :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Suss.
  Jag förstår att det jobbigt, och kommer inte på något bra att säga....... som skulle underlätta .....Hoppas bara på att ni får den bästa hjälpen.

  Säger som Maria, det är väldigt lätt att glömma saker när man hamnar i datorn ;-)

  Kram från mig
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Hejj "Suss" tydligen så kommer inte mina kommentarer fram till dig????? konstigt få se nu om detta gör det kram

  SvaraRadera
 4. Jo nu gick det..underligt jag har skrivit flera gånger.men ..ja så är nu data världen ha det gott !

  SvaraRadera
 5. Hej Suss,

  Det finns väl inte något jobbigare som förälder än när det är problem kring barnen. Och utredningar med samtal och allt sånt, det kan kännas så slitsamt.

  Jag önskar att din lille pojke får diagnos och den hjälp han behöver och jag önskar dig tid och kraft att ta hand om dig själv också där du är just nu. Konstigt nog så klarar man ju mer än man tror, ofta, som människa. Man bara måste.

  Och hårdkokta ägg blir bagateller när man har viktigare saker att fundera över.

  Jag tänker på dig nu, Suss.

  Kramar
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Nu när jag läser några av dina inlägg så känner jag vad jag saknat dig... När du beskriver vissa saker känner jag också igen mig.

  Skit i syndrom! Han är underbar ändå! Kunde min psykiater sätta ett syndrom på mig skulle det vara motsatsen till Asperger, men istället får det bli ADHD eftersom jag stått på Concerta ett tag. Men jag tycker inte att de hjälper längre, så jag funderar på att fråga om vi kan trappa ut dem. Och jag har inte ADHD. Har svårt att koncentrera mig och fokusera på grejer när jag mår dåligt, men hur många har inte det? Concerta har hjälpt mig, men jag tycker inte att de gör det längre. Mår antagligen för dåligt nu...

  Diagnoser är bra om de kan få barn att slippa skämmas för att de är annorlunda eller för att få andra att förstå dem. För att ge dem extra stöd och hjälp ifall de behöver, och för att hindra att de beläggs med skuldkänslor över att vara fel, men annars ogillar jag diagnoser på barn.

  Barn är olika! Människor är olika! Men det är sällan vi törs vara det... Också sagt av min psykiatriker: "Du skulle antagligen ha varit ett s.k. original, om det bara varit mer socialt accepterat!" Och kanske hade det varit så? För det är ofta jag känner att jag inte passar in - att jag inte är "normal", men jag vill inte vara "normal"! Jag vill få säga mina korkade saker eller göra mina idiotgrejer ifall jag vill. Jag vill inte vara som alla andra! Ändå tror jag att jag är just det, eller tvärtom, att alla andra är lika onormala som jag. Fast de vågar inte...

  Puss och kram på dig gumman, och håll i dig, för du är en kanon-morsa, det har jag alltid sagt!!!

  Cissi/Kloker

  SvaraRadera
 7. Hej Suss, så länge sedan, hittade dig hos min vän kloker. Nu har jag satt in dig på favoriter så jag kan hitta dig.
  Återkommer
  Kram
  Margaretha

  SvaraRadera
 8. Maria!

  Inte första gången datorn fått mig glömma. Inte bara ägg utan t ex tvättid.

  SvaraRadera
 9. Susanne!

  Allt känns så mycket bättre efter detta möte. Allt för Jimmys bästa. Vi är ännu en bit på väg.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Doran!

  Datavärlden lever sitt eget liv ibland. I min dator har det gått troll och jag kan inte skicka el ta emot mail just nu. Glad varje dag den fungerar någorlunda.

  Kram från mig och 3 killar som köpt sig varsin leksak.

  SvaraRadera
 11. Anna-Karin!

  Visst är det så..Utredningar,möten,samtal,undersökningar,oro,utbrott,lirkande,passande...Allt suger musten ur mig. Men gogubben är värd allt det och en kram eller spontan puss gör mig så lycklig.

  Kramar tillbaks

  SvaraRadera
 12. Cissi!

  Tyvärr är en utredning behövlig tycker jag så att Jimmy(som du skriver)kan få rätt hjälp i skolan och vi har lite "i ryggen" om något blir knas och vi tycker,upplever annorlunda än t ex skolan.

  Svårt med koncentrationen har Jimmy,och med humöret förutom tvångshandlingarna.

  Men,han är helt underbar och har en härlig humor och är så omtänksam.

  Hur är det med dig då? Nu? Mailat dig för någon vecka sedan så du vet var jag finns.

  Kramar i massor från mig till dig!

  SvaraRadera
 13. Margaretha!

  Du är så välkommen. Ska titta till dig också.
  Haft fullt upp och inte suttit vid datorn så mycket.

  Kram

  SvaraRadera
 14. Tigris!

  TACK!!

  Kram tillbaka

  SvaraRadera