onsdag 10 mars 2010

Le och världen ler mot dig

Tanten jag brukar möta på vägen när jag ska hämta killarna har alltid sett så sur ut. Idag mötte jag som vanligt henne med liten hund och rullator. Jag var tvungen stanna för hunden sprang ut framför mig så jag höll på att snubbla på den. Skrattade och stannade för att klappa hunden,och tanten blev som förbytt:Hon log,frågade varför jag gick där samtidigt som henne varje dag. Vi pratade om barn (i hennes fall barnbarn),hundar och väder och vind. 
Det var ingen sur,tvär tant utan en jättetrevlig humoristisk mormor/farmor.

I skolan berättade jag för Jimmys fröken ,som nu tagit över den lilla klassen, att jag uppskattade att hon börjat skicka med Veckobrev. Det har Jimmy undrat över eftersom hans bröder får såna. Hon blev jätteglad.

Och Storebror mår mycket bättre.

Och grannen kom över med ett nästan nytt jättefint regnställ till Storebror.

Haft möte med skolpsykologen i morse som berättade vad hon kommit fram till efter träffat Jimmy tre ggr. Mycket av hennes bedömning stämde och jag fick berätta mitt. Hon har involverat speciallärare för att få fram material de kan jobba med i skolan. Helt klart är att Jimmy ligger ungefär ett år efter i utvecklingen och har vissa andra problem som t ex det visuella.  Läkarbesök kommer det bli efter Påsk och datum för "stort" möte bestämt till slutet av April.   Fick också lite peppning av henne:Det är tillåtet bli riktigt arg och ledsen och visa det för Jimmy  när han slår på mig eller kallar mig fula saker. Visste jag innerst inne men så svårt veta vad jag gör rätt och fel.

Vaknade i morse med en tanke att denna dag ska bli jättebra. Och det blev den!

Ett leende är smittsamt och orkar man tänka positivt så känns allt så mycket bättre.

Ett PS för jag glömde ju: När jag kom hem fick jag ett ritat rött hjärta av Storebror där han skrivit - Aj lav Biu. I love you to skrev jag tillbaka.

14 kommentarer:

 1. Hej Suss
  Visst är det så, att man kommer långt med ett leende :-)))
  Hoppas även denna dag, blir en bra dag. Med flera leenden...

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Ett leende kan betyda mycket för den som får det.

  Jag vill ge dig lite Sunshine som kanske också lyser upp lite :) Titta in hos mig...

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Hej!!!! Vad roligt att finna dig och få fantisera om att få ha dig som granne igen!!! För det har jag ju velat så länge!

  Själv har jag en blogg på blogspot. en på metrobloggen och är nu tillbaka där jag en gång startade. Det känns som om det är där jag kan vara den jag är, utan att försöka förklara allt från början. De som följt mig känner mig, och jag orkar bara inte berätta och förklara särskilt mycket just nu. Men du kan få min mailadress, fast den kanske du har sedan tidigare? Kloker du vet, men min riktiga är... kanske dum att lämna här, men kör på cissi1970@gmail.com. Det är nästan min riktiga. Kram på dig och nu när jag vet vart du håller hus ska jag hålla kontakten, för jag sitter i en ort där jag inte känner någon, förutom en, utan barn, i en halvfärdig lägenhet och allt är skit. Men leenden smittar. Om man orkar le... Men som sagt, nu vet jag vart du håller hus. Har tänkt på dig!!!

  Kram från Kloker!

  SvaraRadera
 4. Hej Suss!

  Visst går dagen lättare om man försöker att le och att vara öppen för det positiva. Här känns det som att du har haft en bra dag på många sätt.

  Och vilket litet ritat rött hjärta du fick. Med en så fin text! Jag gissar att du sparar den väl.

  Jag har en eller flera skokartonger här hemma fulla av sådana där små söta lappar från när ungarna var små.

  Ha en bra kväll!

  Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Hoppas att veckan fortsätter i samma anda!

  SvaraRadera
 6. Å vad härligt med såna dagar, och det lustiga är, att många gånger så kan man själv påverka dem att bli så.

  SvaraRadera
 7. Ja alldeles riktigt .ett leènde och positiva tankar hjälper mer än man tror..härligt att det äntligen börjar "lösa" sig för din lille kille..jag har nytt schema nu ,så jag är ganska upptagen framöver,men jag tänker på er ha det gott vi hörs snart Kramar!

  SvaraRadera
 8. Susanne!
  Jahg hade en bra dag,och haft många fler. Du också hoppas jag.

  Kram

  SvaraRadera
 9. Tack Gunilla!

  Ett leende,och vänligt ord kan rädda en dag.
  Ska titta in till dig.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Kloker!

  Blir glad höra från dig,har tänkt på dig. Gör mig ont höra hur du har det nu.
  Mailar dig i helgen.

  Stor varm kram till dig

  SvaraRadera
 11. Anna-Karin!

  Jag har lyckan att ha fått massor av teckningar med "kärleksförklaringar" från sönerna. Sparat mycket.För egen del och i de mappar jag samlar till dem.

  Kram

  SvaraRadera
 12. painkiller_suzy!

  Hej,så kul du hittat hit.

  Önskar dig en jättefin helg.
  Kram

  SvaraRadera
 13. Anne-Sofie!

  Tror också det är så. Mår man bra och är positiv när man vaknar så upplever man saker annorlunda,även om det händer något "dåligt".

  SvaraRadera
 14. Doran!

  Tänker på dig också. Ta det lugnt nu så du inte är slutkötd innan semestern.

  Tack för mailet. Så gulliga bilder.

  Kram från oss

  SvaraRadera