lördag 24 juli 2010

Camping och Jimmy 9 år!

Hemma efter 3 veckors camping,rekord för vår del. Och så jättebra vi haft det.

Vi startade i Norrköping vid Sörsjön där vi var i 2 veckor. Fortsatte sedan till Blankaholm ett par mil nedanför Västervik. Blankaholm nytt ställe för oss,dit kommer vi att återvända.  Tänk er kor som betade precis bakom husvagnen ochpå andra sidan bakom en liten kulle fanns sjön...Där "landade" jag,kopplade av. Strunt samma att det var skitlångt när man skulle gå och diska och enbart en toa och dusch (men det fanns jättenära istället). Naturcamping kallades det. Maken blev glad ett tag och trodde det betydde nudistcamping men den enda nakna bruden han fick se var det gamla vanliga dvs mig ;-).  Maken har för övrigt slagit personligt rekord i att bada i sjö. Han har inte badat så många gånger tillsammans under de snart 12 år vi levt ihop. Ett bra betyg på sommarvädret-Varmt!

Olika nationaliteter har vi mött. Främst Danskar,sedan Tyskar. Insåg att mina tyskalektioner i högstadiet fått mig att åtminstone förstå tyska bra,sämre var det att förstå danska.
En del människor kommer jag ihåg. T ex den äldre danske mannen som i nästan 2 veckor satt utanför sin lilla,lilla husbil och läste,hela tiden. Undrade: Var det hans chans få läsa ifred? Vad läste han? Varför åka till Sverige för att konstant sitta och läsa? Hur ensam var han?

Kommer också ihåg de 2 äldre paren(svenska) som hade husvagnarna bredvid oss och var sura som ättika och kallade Bröderna Bus äckliga som samlade gräshoppor och snörpte på munnen och högt kommenterade toalett och camping nedvärderande. På deras plats kom sedan ännu två äldre par(svenska även de) med varsin husvagn som var desto roligare.

Undrar var paret från Holland som åkte motorcykel med sidovagn sedan tog vägen?. De tältade bredvid oss och var jättetrevliga men hade inte bestämt resrutt.

Olika människor,nationaliteter,olika ekipage.

Och en sak till är väldigt konstig: 
Här har vi campat i husvagn i 3 veckor. Liten yta,ingen TV,inget tjat om att killarna har tråkigt,inte en enda gång. Och så kommer vi hem....Efter 10 minuter: -Mamma,vi har tråkigt. Vad ska vi göra? Inga är hemma....

Vi har badat jättemycket,fiskat i sjöar och Motala Ström och ätit nyfångad stekt abborre,spelat badminton,hyrt klubbor och spelat minigolf,spelat kort eller annat spel de få gånger det regnat,lyssnat på musik.
Gjort små utflykter runtomkring.

Får inte glömma Jimmy som fyllde 9 år igår! Han firades med presenter och jag gjorde en jordgubbstårta med massor av jordgubbar och grädde
Mycket av Jimmys tics tonats ner men han har börjat stamma,igen,mycket. Jag vet att det varierar men kan samtidigt inte låta bli att ge mig själv skulden: Är det något i mitt sätt eller betéende mot honom som gör det. Maken säger jag ska tänka positivt och se hur rätt lugn och harmonisk han varit denna tid. Och det är ju så,jag vet.
Det som gnager i mig är att Jimmy kommer att få sex stycken förskolebarn i sin klass nästa termin.För sjutton,hans Lillebror ska ju börja ettan och han själv i trean,hur utvecklande är det för Jimmy?! De två jämnåriga han haft som klasskompisar förra läsåret käkar medicin och ansés klara för att vara mycket i "normal" klass detta läsår. Där är inte Jimmy ännu,han fixar lite tid i sin ordinarie vanliga klass men behöver extra stöd. BUP väntar ju. Och känner starkt motstånd mot att Jimmy ev skulle få medicin. Måste kolla upp detta mera.

Nu är vi hemma igen och glad för det är speciellt jag som kräktes i Norrköping och hade över 20 jobbiga mil som väntade. Nu är det bättre tack och lov.

Och nu har jag fått lite ensamtid. Nattinatti!
Det spöregnar just nu!

8 kommentarer:

 1. Hej Suss!

  Så härligt och levande du skriver om din och din familjs semester! Ja, ungar brukar älska campinglivet och att bo tillsammans nära varandra i husvagn eller tält.

  Så skönt att du har fått ensamtid också, det blir jag särskilt glad att läsa.

  Jag är också nöjd med min semester och har både fått tid tillsammans med andra och fått egentid. Det har varit underbart att kunna bada så mycket i sommar! Härligt har det varit!

  Och regnet och svalkan nu är skön den också tycker jag.

  Ha det fortsatt bra!

  Kramar
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Såg ni den medeltida friluftsteatern i Blankaholm?
  Märkligt, ni startade inte långt från där vi bor, och fortsatte, i princip till Småfotingarnas mormor och morfar.
  :-)

  (hälsa maken att ni kan åka till Linköping nästa gång, där finns det nudistbad, lite söder om staden)
  :-D

  SvaraRadera
 3. Hej Vännen! Tänker på dig o skickar en stor KRAM. Är inte så mkt på bloggen, hinner inte. Kramkram från Mellisen

  SvaraRadera
 4. Tittar in, men klarar inte av att läsa din blogg sen du bytt tema...blir yr o nästan illamående..

  SvaraRadera
 5. Anna-Karin!

  Visst har vi haft en fin sommar vädermässigt. Jag är jättenöjd och kul höra du också haft det bra.

  Kram / Suss

  SvaraRadera
 6. Fjäderlös!

  Tänkte faktiskt på dig då vi åkte förbi Åby till ÖB. Visst var det i närheten ni brukar gå till bank och bibliotek? Kommer inte på namnet nu.

  Nudistbad i Linköping,det har Maken missat ;-).

  Blankaholm,och vägen dit är så jättefin. Här i Uppland "flankeras" vägen mest av träd. Neråt är det små sjöar och fina rastplatser.
  Och Blankaholm var/är så jättefint.

  Kram / Suss

  SvaraRadera
 7. Mellisen!

  Tänkt på dig också. Vad gör ni för kul i sommar? Hur har DU det?

  Puss / Suss

  SvaraRadera
 8. Anne-Sofie!

  Kul du tittade in. Men trist om du mår dåligt av min blogg.
  Försöker ju på egen hand fixa bloggen,det klarar jag tydligen dåligt.
  Är det runtomkringmotivet? Tycker jag hittat det "lugnaste". Helst skulle jag vilja ha en fin bild på Jimmy som är tagen bakifrån när han promenerar på en skogsväg och enbart ljust blå ram. Men,som du vet är jag långtifrån bra på detta ;-).

  Kram från mig / Suss

  SvaraRadera