tisdag 1 juni 2010

Blandade tankar

Barnen i skolan. Jimmy hade ont i magen och skolan var skittråkig,matte jävligt jobbigt och maten smakade skit... Efter lite lirkande följde han med. Orsaken till att allt var fel beror på att det är gympa idag och duschning efter. Duscha slipper han,det tycker hans fröken är OK (kommer sakna henne).

Kokat pastaspiraler eftersom Storebror vill ha med sig ost-och skinksallad på heldagsutflykten till uppländska bruk imorgon. Diskat. Borde dammsuga,men...lusten vill inte riktigt infinna sig.Å andra sidan så hoppar jag väl aldrig av glädje när jag ska städa.

Bläddrat i annonsbladen vi fick igår. Tvättmaskinen pajat men ack så dyrt med en ny även fast vi bara skulle behöva en mindre. Min mobil fungerar när den själv vill,inte billigt med ny där heller. Och så har ju min dator virus. Nog är det väl så att liksom att "alla goda ting är tre" så är även dåliga saker det?! Så då är kvoten för mig fylld och nu borde något bra hända ;-).
Vidare om min annonsläsning: En affär erbjuder vita kronljus och servetter,chokladkakor och chokladaskar,frysta bakelser. Allt prytt med Victoria och Daniels bild och inte alls billigt.
Vad tycker ni om allt ståhej med bröllopet? Personligen tycker jag att visst är det kul att de äntligen får gifta sig men är vädret vackert på deras bröllopsdag tillbringar jag hellre dagen ute,eller dammsuger, än följer bröllopet på TV:n.

Och så kan jag berätta att det blivit tillökning här. Det är livat i holken och mamma och pappa talgoxe har fullt sjå mata sina pipande små ungar. Är vi ute på baksidan får vi sitta alldeles stilla och tysta alternativt gå iväg en bit så de vågar sig in i holken för att ge sina ungar en stor grön larv eller någon smaskig insekt. Nog är det lättare gå till affären och köpa makaroner till sina barn.

Lillebror fyller 7 år nästa Torsdag då det är skolavslutning på kvällen. Pratat med hans fröknar att han ska bjuda på fika på dagen. Tänkt mig något slags muffins med god glasyr. Någon som har tips på något gott som barn gillar och inte är alltför kladdigt?

Nej,solen skiner. Vore skönt med en promenad i tysthet,så får det bli.

Hoppas solen skiner på er också.

8 kommentarer:

 1. Hej Suss
  Ja, du har definitivt fyllt din kvot. Tre saker....inte mera.
  Håller fullständigt med dig ang. "bröllopet", ett otroligt ståhej. Ingenting jag själv kommer följa. Tänk vad pengar det kostar! Det är väl alltid kul när någon gifter sig, men mer än så är det inte.
  Grattis till tillökningen ;-)))

  Ha en skön dag
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 2. Hej Susanne!

  Ja,detta bröllop...Pengarna det kommer att kosta skulle bättre behövas inom t ex barnomsorg och äldrevård. Kungahuset är väl inte direkt barskrapat.

  Så kul se fåglarna och deras spejande innan de vågar sig in i holken med maten.

  Ja,nog har jag väl fyllt kvoten för söndriga saker nu ;-).

  Önskar dig en jättefin dag.

  Kram från mig / Suss

  SvaraRadera
 3. Hej Suss!
  Ståhejet är mera om Victoria än när Kungen
  skulle gifta sig,och ändå var de väl i samma position inte sant?Men såg du vilken present
  folket har givit dem i lysningspresent?Reinfeldt
  och en person till som skulle överräcka presenten,Reporten frågade om regeringen hade varit med och lagt till detta men det hade han inte,utan detb är från svenska folket,och vet du ingen har frågat mej vilket jag velat*hm*Skumt.

  Ja det är inte klokt vad tiden springer iväg,ja och nu är väl snart
  pollentiden över för denna gången,ett stort regn till för jag tittade
  på prognosen och den är L just nu.
  Ja syrenerna håller på före full nu,särkilt den ljusblå.
  Ja det är ju det och till hösten börjar mitt stora barnbarn i 1 klass
  Hur gärna man än vill stanna upp så går det inte,jag bara tycker den går fortare för varje år.
  Kramar.

  SvaraRadera
 4. Hej Agath!

  Min minsting börjar också 1:an i höst och tycker att han är jättestor ;-). Visst går tiden fortare & fortare.

  Jag blev heller inte tillfrågad om presenten. 300 000 hade tydligen glasen kostat(!).Och det är ändå bara en liten del av vad hela "kalaset" kommer kosta oss.

  Måste vara skönt när pollensäsongen är över.

  Trevlig Tisdag och Kram / Suss

  SvaraRadera
 5. En enkel lösning till sonens fika ( om du inte orkar baka ) är att köpa en påse strutglass på ica. Jordgubb/vanilj, 20 stycken för bara 56 kronor. Det ska bli varmt på torsdag så då skulle det kanske passa med glass.Fast dom kanske är fler än 20 i klassen? Då blir det inte lika billigt. Och så gillar du att baka. Ja...det var bara en idé

  SvaraRadera
 6. Hej A!

  De är 23 i klassen men du skulle jag kunnat köpt 2 påsar eftersom resten troligen skulle gå åt här hemma ;-).
  Men,idag sa hans fröken att andra lärare i andra klasser protesterat för så kan jag ju inte göra(!). Hon tyckte det var fel & det tycker jag också. Meningen var att Lillebror skulle få baka och överraska sina kompisar och få känna att det var hans födelsedag eftersom det är skola både dag och kväll på hans dag,inte tänkt mig något födelsedagskalas. Få se hur det blir. Men ledsen blev han. Får tänka ut något kul under den stund på eftermiddagen då vi är hemma.

  SvaraRadera
 7. Hej Suss!

  Och ingen har frågat mig heller om presenten till bröllopet. :) Visst är det konstigt. :) Sjukt mycket pengar tycker jag att det här bröllopet kostar. Och hotellen har ju inte alls blivit så fullbokade i Stockholm som man trodde att de skulle bli, så, ja, det är en dyr historia.

  Muffins låter utmärkt, tycker jag. Lätt att baka så att lillebror kan känna sig stolt att han har gjort dem. Kladdar inte. Alltid lika gott. Och så kan man piffa till dem med någon glasyr och lite godis så är det perfekt!

  Kram
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 8. Hej Anna-Karin!

  Muffins går alltid hem. Nu blir det ju inget i skolan men Lillebror ska få baka och bjuda sina kompisar här på gården en stund efter skolan.
  Lägger min energi på mina små prinsar och struntar i "riktiga" kungligheter.

  Kram / Suss

  SvaraRadera