tisdag 23 februari 2010

Jag är ingen konsekvent mamma

Egentligen inget alls bra på att vara förälder.

Tittat en stund på Supernanny på 4+. Borde jag inte alls göra.  Men insér att detta med att fullfölja "utlovade" straff som t ex utegångsförbud är jag urdålig på att göra.

Jag blir arg,ja riktigt förbannad då det sparkas och slåss på varann och glåporden haglar. Hotar med utegångsförbud eller att de ska städa sina rum.  Och vad händer sedan??

Jo,nooothing.  Jag tycker det är skönt att de går ut och leker med sina kompisar. Städa sina rum...Tjosan,trodde jag det.

Jimmy ursäktar jag med att han har jobbigt med sig själv.
Storebror ursäktar jag med att han kanske känner han måste vara vuxnast.
Lillebror..Ja han är ju minst.

Finns egentligen inga ursäkter och mina barn inte är inte värre än andra. De är artiga,kramiga,omtänksamma.
Men  - Jag måste lära mig vara konsekvent. Har jag sagt en sak så ska det fullföljas.  Helt mitt eget fel att de inte tar det på allvar!

Tröstar mig med att det nog är lättare vara specialist med andras barn.

5 kommentarer:

 1. Jag tror också det är lättare att va bra på andras barn.... Ibland kan det vara jobbigt, har ett barnbarn som är i dom värsta tonårsåren bara skiter i Mamman för det mesta orkar inte gå i skolan har gjort illa sig i armarna med kniv ja .... vad ska man göra för att göra rätt och att hon hittar tillbaka till sig själv igen....har haft kontakt med "psykhjälp" ...jaja ska inte tråka ut dig mer du är säkert en bra mamma vad jag förstår kram på dig...:)

  SvaraRadera
 2. hej de va jag som var anonym ursäkta...:)

  SvaraRadera
 3. Hej Ewa!

  Kommer ihåg du skrivit om detta.

  Makens yngsta dotter strulat/strular en massa med lite av varje. Efter tidigare abort är hon nu gravid för andra gången vid 17 års ålder(!).
  Jag tycker det är tufft vara mamma ibland och hon inte ens "lekt av sig". Väldigt omogen. Men,det är min åsikt.

  Min brorsdotter skar sig tidigare och varit inlagd ibland. Det är skittufft både för den det gäller och er:mamma och mormor.

  Du tråkar inte ut mig!!

  Kramar från mig / Suss

  SvaraRadera
 4. Det är svårt att hålla på sina utsatta "straff/hotelser" men egentligen ack så viktigt... Barn behöver regler och sånt att följa för att ha lite mer kontroll över sin omgivning... MEN jag kan inte heller sätta straffet i verket när jag fått det jag vill, fastän efter lite tjat och lite försent... :S det är svårt det där...

  SvaraRadera
 5. Linda!

  Det är jättesvårt. Jag blir arg,hotar. Sedan är jag så trött på bråk så att ett utegångsförbud innebär mer tjafs och blir egentligen ett straff för mig och går de ut så får jag det lugnt en stund.

  Idag slogs de och jag stod då på mig för en gångs skull. Straffet var att de skulle vara på sina rum OCH inte gå in till varann och bråka.
  Funkade sisådär...Jag MÅSTE lära mig vara mer konsekvent,fullfölja det jag sagt.

  Barnen har /får tider de ska vara inne t ex.har regler. Det är just dessa bråk jag måste ta tag i.

  SvaraRadera