lördag 31 juli 2010

De är så lurade

Är uppväxt med husmanskost. Pölsa,Levergryta,Fisk i alla former.  Sådant tycker jag fortfarande om och vill att sönerna ska äta.

En av favoriträtterna är Kålpudding (kåldolmar för joxigt att göra). Säger jag kålpudding här hemma så kräks nästan Bröderna Bus och Maken.  Idag gör jag därför Köttfärslimpa på en bädd av stekt vitkål. Jättegott tycker resten av familjen ;-).

Nu undrar jag vad jag ska kalla stekt sill med löksås för att de ska äta?

fredag 30 juli 2010

Några bilder från semestern

Gamla Linköping.
Badar i Sörsjön.Vy från BlankaholmJag och Jimmy på hans födelsedag.

lördag 24 juli 2010

Camping och Jimmy 9 år!

Hemma efter 3 veckors camping,rekord för vår del. Och så jättebra vi haft det.

Vi startade i Norrköping vid Sörsjön där vi var i 2 veckor. Fortsatte sedan till Blankaholm ett par mil nedanför Västervik. Blankaholm nytt ställe för oss,dit kommer vi att återvända.  Tänk er kor som betade precis bakom husvagnen ochpå andra sidan bakom en liten kulle fanns sjön...Där "landade" jag,kopplade av. Strunt samma att det var skitlångt när man skulle gå och diska och enbart en toa och dusch (men det fanns jättenära istället). Naturcamping kallades det. Maken blev glad ett tag och trodde det betydde nudistcamping men den enda nakna bruden han fick se var det gamla vanliga dvs mig ;-).  Maken har för övrigt slagit personligt rekord i att bada i sjö. Han har inte badat så många gånger tillsammans under de snart 12 år vi levt ihop. Ett bra betyg på sommarvädret-Varmt!

Olika nationaliteter har vi mött. Främst Danskar,sedan Tyskar. Insåg att mina tyskalektioner i högstadiet fått mig att åtminstone förstå tyska bra,sämre var det att förstå danska.
En del människor kommer jag ihåg. T ex den äldre danske mannen som i nästan 2 veckor satt utanför sin lilla,lilla husbil och läste,hela tiden. Undrade: Var det hans chans få läsa ifred? Vad läste han? Varför åka till Sverige för att konstant sitta och läsa? Hur ensam var han?

Kommer också ihåg de 2 äldre paren(svenska) som hade husvagnarna bredvid oss och var sura som ättika och kallade Bröderna Bus äckliga som samlade gräshoppor och snörpte på munnen och högt kommenterade toalett och camping nedvärderande. På deras plats kom sedan ännu två äldre par(svenska även de) med varsin husvagn som var desto roligare.

Undrar var paret från Holland som åkte motorcykel med sidovagn sedan tog vägen?. De tältade bredvid oss och var jättetrevliga men hade inte bestämt resrutt.

Olika människor,nationaliteter,olika ekipage.

Och en sak till är väldigt konstig: 
Här har vi campat i husvagn i 3 veckor. Liten yta,ingen TV,inget tjat om att killarna har tråkigt,inte en enda gång. Och så kommer vi hem....Efter 10 minuter: -Mamma,vi har tråkigt. Vad ska vi göra? Inga är hemma....

Vi har badat jättemycket,fiskat i sjöar och Motala Ström och ätit nyfångad stekt abborre,spelat badminton,hyrt klubbor och spelat minigolf,spelat kort eller annat spel de få gånger det regnat,lyssnat på musik.
Gjort små utflykter runtomkring.

Får inte glömma Jimmy som fyllde 9 år igår! Han firades med presenter och jag gjorde en jordgubbstårta med massor av jordgubbar och grädde
Mycket av Jimmys tics tonats ner men han har börjat stamma,igen,mycket. Jag vet att det varierar men kan samtidigt inte låta bli att ge mig själv skulden: Är det något i mitt sätt eller betéende mot honom som gör det. Maken säger jag ska tänka positivt och se hur rätt lugn och harmonisk han varit denna tid. Och det är ju så,jag vet.
Det som gnager i mig är att Jimmy kommer att få sex stycken förskolebarn i sin klass nästa termin.För sjutton,hans Lillebror ska ju börja ettan och han själv i trean,hur utvecklande är det för Jimmy?! De två jämnåriga han haft som klasskompisar förra läsåret käkar medicin och ansés klara för att vara mycket i "normal" klass detta läsår. Där är inte Jimmy ännu,han fixar lite tid i sin ordinarie vanliga klass men behöver extra stöd. BUP väntar ju. Och känner starkt motstånd mot att Jimmy ev skulle få medicin. Måste kolla upp detta mera.

Nu är vi hemma igen och glad för det är speciellt jag som kräktes i Norrköping och hade över 20 jobbiga mil som väntade. Nu är det bättre tack och lov.

Och nu har jag fått lite ensamtid. Nattinatti!
Det spöregnar just nu!

fredag 2 juli 2010

Sista jobbardagen för Maken innan 4 välförtjänta semesterveckor.

Solen skiner. Lillkaxe hade feber imorse men är nu ute och leker ett tag.

Mycket som borde göras men lusten vill inte infinna sig fast jag borde känna tvärtom.
Blir väl bättre.

Imorgon åker vi ut med husvagnen några dagar. Blir troligen Sörsjön igen efter barnens önskemål.
Hoppas på soliga dagar med mycket bad och lite sinnesro.

Ha´t så bra så länge!

torsdag 1 juli 2010

Barnsjukdomar


Lillkaxe är sjuk. Han kom in och var kramig. Kände hur varm han var.
Mutade med ett hubbabubbatuggummi så jag fick ta hans temp. 38.5.
En av kompisarna hade feber igår och säger det var solsting. I don´t think so.. Men,ungar blir sjuka och "pling" så är de friska igen.
En annan av kompisarna har vattkoppor. Hennes pappa varnade så inte Bröderna Bus skulle bli sjuka. De hade vattkopporna för över tre år sedan,och hade de inte haft det så hade jag tagit dit alla tre så de kunde bli smittade. Jag fick vattkoppor,mässling och påssjuka när jag gick i högstadiet.Smittad av mina mycket yngre syskon. Och så sjuk jag blev jämfört med dem. Högre feber och längre sjuk. Och påssjuka på båda sidor av halsen. Inte ens räkmackan älskade mamma gjorde till mig fick jag i mig.
Nu sover Lillkaxe,om ett par timmar är han troligen ute och leker igen.

Älskade Jimmy


Han har tillbringat mycket tid med mig både igår och idag. Svårt med kompisar. Funkar ett tag sedan spårar det ofta ur och han kommer in och är arg och ledsen för att alla är dumma och inte vill att han ska vara med i leken.
Han blir uppspelt,svårt stoppa sig och allt blir jobbigt för honom. Inte blir det bättre av att han lätt blir arg,använder fula ord där kompisarna får heta fula saker och han hotar med att göra dem illa.  Hoten är ju bara tomma ord och tror det beror på att han missuppfattar lekarna. Kull förvandlas till att de jagar honom och vill göra honom illa. Han missförstår vad som sägs.
Jag förstår kompisarna och jag försöker förstå Jimmys tänk. Tack och lov glöms allt rätt snabbt bort och kompisarna verkar förstå och accepterar Jimmy.

Igår bakade vi tillsammans och han var med mig i tvättstugan. Just nu är han med två kompisar och Lillebror och leker. Det är mycket spring ut och in. Mycket "puss,puss och hejdå". Som att han vill försäkra sig om att jag är kvar. Han sover i vår säng för han drömmer så mycket mardrömmar.

Samtidigt är han ju så jättejättego. Kramig,omtänksam och humoristisk.Vill hjälpa.

Får inte glömma bort hans bröder. Lillebror som jag gett smeknamnet Lillkaxe,en tjejtjusare och tuffing och Trulige Storebror som jag tror är i någon slags förpubertet,en besserwisser som ansér att han är skitstor och vet och kan allt allrabäst.
Alla tre Bröderna Bus lite olika men helt underbara.
Vilken tur jag hade att läkarna hade så otroligt fel. Cystor och hormonproblem finns kvar. Men - Jag kunde bli gravid och det tre gånger dessutom.
Under kan ske!