fredag 26 februari 2010

Där for chipsskålen i golvet

Jag trodde/ville att ledighet skulle ge Jimmy ro.

Men han har haft det skitjobbigt. Han upplever att alla är elaka mot honom. Så känner han,och det måste vara mycket jobbigt uppleva det så.  Men jag som observerat på avstånd vet att det inte är så. Blir någon arg på honom beror det oftast på att Jimmy själv är mycket provocerande. Högljudd och fula ord.

Ticsen många och olika. Tidigare kunde han behärska dem lite men igår hade han ner sin tallrik och idag tappade han chipsskålen i golvet pga ofrivilliga armrörelser.

Tydligen är psykologen klar med sin utredning. Hur mycket man nu lär känna någon på 3 ggr där det går ut på att svara på standardfrågor enligt utskriven mall.

Samtidigt är Jimmy,som ofta backar inför en kram ,just nu väldigt mycket "mammig" och vill vara nära och kramas och pussas.
Är på ett sätt glad för det. Men det överdrivna känns inte bra.

"Hissar och Dissar"

*Jag hissar vädret som idag varit flera plusgrader med takdropp och gett mig en förhoppning om att det även i år blir vår.
^Jag dissar samma väder som tydligen snart ska ge oss kyla igen. Jag HATAR halka omkring.

*Jag hissar reklamen för spel där tanten i receptionen sugit i sig helium.
^Jag dissar reklamen där en tönt sitter och säger: -Hej,jag heter Karina och har jack.

*Jag hissar Droghandeln som idag bjöd oss på semla,kaffe/saft och apelsin.Och varsin ballong dessutom.
^Jag dissar att apotek,post mm omvandlas.Varför?? I en galleria här finns det 2 "apotek" med olika namn,och du kan även i kiosken köpa medicin. Och posten kommer varje vardag i 2 olika omgångar..Men försök hitta ett postkontor...

*Jag hissar Maken som på "vårt datum" ännu en gång,varje månad i snart 12 år,grattade mig och sig för att vi träffades just då.
^Jag dissar mig själv som oftast glömmer. Om det inte är vår bröllopsdag förstås.

*Och så hissar jag förstås Fredagen. Må vi alla få en fin helg!

torsdag 25 februari 2010

Hur ska detta sluta?

Till middag idag så stekte jag Pyttipanna (hade i lite grädde så den blev "stuvad"). Till var det förstås stekt ägg och rödbetor.

Men. Stekte 2 påsar dvs 2 kilo pyttipanna och 12 ägg. Allt är slut och mer hade nog annars gått i dem. Jobbar Maken imorgon finns ingen matlåda att skicka med.

Glad att de äter. Killarna växer och behöver mat.
Men,funderar...Om något år...Då lär jag behöva ha ett stort stekbord från ett restaurangkök för att kunna laga tillräckligt med mat för att mätta alla. Och vilken tid det lär ta ;-).

Så här skulle det ju inte vara

Jag hade ju sett fram mot sportlovet.  Lata sovmornar och myspys.

Har inte killarna vaknat jättetidigt så har vi väckts av grannpojken som nu senast imorse ringde på strax efter åtta.

Jimmy inte haft det lugnt och skönt utan sprungit ut och in för att berätta hur dumma alla är mot honom. Ticsen förändrats ännu en gång och många ord i en mening börjar med stamningar och armarna slår hejvilt medan han pratar.

Maken varit hemma sedan i Onsdags med ryggvärk....I say no more...

Nyblivna 10-åringen suckat över så tråkigt allt är men nobbat alla förslag på sysselsättning för att sedan springa ut och leka strax innan han tjatat örona av mig.

Lillebror lekt med sin Alma och varit tillfreds med allt.

Bara att insé - Det blir inte alltid som man förväntat sig.
Och - Gått upp tidigt,javisst. Men har inte behövt stressa iväg för att sedan passa tider för att hämta.

Vi har haft det bra. Men skönt när skolan börjar igen!

upp och ner

I Måndags hade vi -25 här. Idag visar termometern 0 grader.

Betydligt skönare att stå vid en skridskobana eller pulkabacke idag.

Men inte vill barnen göra sådant. De lessnar tydligen aldrig på att skotta.

Bilden gammal. Nu syns knappt staket eller buskar för all snö. Men,sysselsättningen densamma.

onsdag 24 februari 2010

Världens allragodaste gratäng

Det har jag gjort till min familj idag!

Frågan är om de var helt förbi av hunger eftersom Maken tog 3 portioner (han som sa han älskade grönsaker när jag bjöd honom på middag för första gången och sedan nästan vomerat när det funnits en ärta med i maten) och Lillebror bad om mer av den blommiga kålen,han som lever på makaroner och såser.
De 2 andra sönerna är "säkra kort" och gillar grönsaker.

Receptet:
Skiva Potatis. Blanda med förkokt Blomkål ,Morötter och Lök. Dessutom ska riven Ost,Bacon och Grädde vara i. Grädda i valfri värme så länge du tycker det behövs.

Handlat knark från militären?

Nejdå. Köpt Ibumetin från ett apotek som "omvandlats" och numera heter "Kronans Droghandel".

Jag hajade till när jag såg namnet men tydligen är detta ett namn som tagits från vad läkemedelsbutiker kallades när de startade omkring 1907.

Lite kul är det,namnet...   -Hej,var har du varit då?  -Jag har varit till droghandeln och köpt mig lite tabletter så jag ska må bättre.

Jojo,det var en ansvarsfull mamma minsann...

tisdag 23 februari 2010

Varit "en sån där dag"

En dag då jag borde njuta av livet,barnen,sportlovet.

Men,det känts som gå i motvind och saker känns fel.

Dessutom jävlas försäkringsbolaget. Vi blev ju ett par dagar innan julafton tvingade svänga ner i diket när en idiot körde rätt ur i en korsning och tvingade oss av vägen ner i ett rätt djupt snöfyllt dike. En granne var ju tvungen även han väja för idioten eftersom de möttes och höll på att krocka.
Idiot skriver jag för om man efter att ha hållit på att krocka och sedan stannar till för att se att man dessutom orsakat en avåkning och sedan åker vidare då är man en jättestor idiot.
Och nu envisas försäkringsbolaget kalla detta en parkeringsolycka och skriver ännu en gång att vi har drygt 2.400 i självrisk.  Vi vill ha betalt för bärgaren som kostade oss 2.500. Mycket,mycket pengar för oss,de pengarna skulle vi behöva till annat så mycket viktigare.. Kanske hälsat på killarnas mormor och morfar. Men,de pengarna får vi nog aldrig se tyvärr.

Och jag är less på att gå hemma bara.   Avundsjuk på Maken som kommer bli bjuden på bio och middag nästa Onsdag och dessutom kommer hem och berättar att han ska på byggmässa i nästa vecka.  Less på vintern och att frysa.  Och en jättestor disk kommer vänta på mig imorgon bitti eftersom jag valt,inte vill,diska ännu en gång idag.

Och hungrig är jag.Men jag ska göra semlor snart.  Och mens ska jag ha. Och det är syndast om mig i hela världen.

Tur jag hörde på TV:n från vardagsrummet att Libresse nu lyckats göra ett snyggt etui där man kan ha sin binda i när man t ex shoppar. Troligen är jag ensam om att ofta behöva mer än en binda om tiden går?  Vad blir nästa steg? Ett etui liknande den obehövliga (ansér jag) plastbananlådan för en OB? Kanske i kitchigt blommigt.

Har jag sagt jag ska ha mens? Och jag är sur och tvär och allmänt jobbig för min omgivning!

Jag är ingen konsekvent mamma

Egentligen inget alls bra på att vara förälder.

Tittat en stund på Supernanny på 4+. Borde jag inte alls göra.  Men insér att detta med att fullfölja "utlovade" straff som t ex utegångsförbud är jag urdålig på att göra.

Jag blir arg,ja riktigt förbannad då det sparkas och slåss på varann och glåporden haglar. Hotar med utegångsförbud eller att de ska städa sina rum.  Och vad händer sedan??

Jo,nooothing.  Jag tycker det är skönt att de går ut och leker med sina kompisar. Städa sina rum...Tjosan,trodde jag det.

Jimmy ursäktar jag med att han har jobbigt med sig själv.
Storebror ursäktar jag med att han kanske känner han måste vara vuxnast.
Lillebror..Ja han är ju minst.

Finns egentligen inga ursäkter och mina barn inte är inte värre än andra. De är artiga,kramiga,omtänksamma.
Men  - Jag måste lära mig vara konsekvent. Har jag sagt en sak så ska det fullföljas.  Helt mitt eget fel att de inte tar det på allvar!

Tröstar mig med att det nog är lättare vara specialist med andras barn.

Ett äventyr rikare

Och faktiskt blev det riktigt lyckat. Och killarna jätteduktiga.   Dock blev de besvikna på hamburgarna. Så platta,och var fanns grönsakerna?  Går vi ut och äter hamburgare så brukar vi gå till Max. Matigare hamburgare och läsk får man ta själv och kan då välja att inte fylla glaset med nästan bara is. Även leksakerna roligare på Max. Idag fick de välja mellan en liten pysselbok med 4 sidor eller annan liten plastgrej. Från Max har vi kommit hem med glas,dvd-skivor och dataspel.

Men,nu blev det så här och nöjda är killarna som dessutom fick ett varsitt hubbabubba som "efterrätt" när vi handlade.

Nu skiner solen ute efter snöfall. Killarna ute och leker. Jag slappar med en kopp kaffe.

Så bra vi har det!

Sportlov

Då ska vi ju sova länge. Åka pulka och skridskor. Bygga lego och skratta.

Men,så är det förstås inte.

Bröderna Bus vaknar extremtidigt och är färdiga slå ihjäl varann en timme senare. Jimmy på urdåligt humör,kallas sina bröder för allt fult han kan komma på och beskyller dem för det allra mesta.
Pulka är de less på att åka och skridskobanan troligen full med snö,och långt att gå dit är det.Känns inte lockande.
Lego byggde vi igår. Skrattar gör vi dock.

Killarna vill ta bussen ner på stan. Storebror Fick en kupong från RonaldMcDonaldsklubben till födelsedagen med ett gratis happy meal. Kanske äta lunch på Donken? Då får vi alla komma ut ett tag.

Och naturligtvis kommer killarna sitta som tända ljus på bussen,inte spilla ut colan eller tappa en hamburgare,och absolut inte tjata efter godis eller leksak....Borta är den tid när höjdpunkten nere på stan var att åka i rulltrappor.

måndag 22 februari 2010

Lite matprat

Alla piggat på sig,och är nu vrålhungriga efter den ofrivilliga fastan.

Så till lunch blev det plättar med jordgubbar och en köttgryta puttrar på spisen till middagen.

Bara 13 minus nu och sol från blå molnfri himmel så vi har varit ute ett tag.  Men så blev vi hungriga. Undrar vad vi ska ha till mellanmål???

Det här vore gott!

Burr

Minus 25 grader här nu på morgonen.
Glad att det är sportlov så jag inte behöver dra iväg med killarna.

Sportlov ja. Vad gör jag då uppe??  Kryper ner i sängen igen och läser.  Vardagslyx!

söndag 21 februari 2010

Jag ser tecknen

Depression alltid svårt.  Varit lugnt nu , länge.

Men tydligen dags igen nu.  Maken hyperenergisk,stingslig,darrig,arg.

Kluvna känslor...Samtidigt som jag känner mig jäkligt irriterad på honom så tycker jag synd om. Försöker lugna.

Jag älskar Maken,men ibland så...Det är som att ha 4 barn!

lördag 20 februari 2010

Det snöar här

Och ovanligt är ju inte det.

Klass 2 varning känns löjlig när man tryggt och varmt sitter inomhus. Men köra bil är nog inte så jättekul just nu.

Denna "sak" gillar dock all snö. Och vi tycker om honom!

Gårdagskvällen i bilder

Så låg de hela kvällen. Även Maken och jag somnade i en hög i soffan och vaknade upp,förvånade av hur mycket klockan var.  Barnen väcktes sedan för att gå själva eller bäras upp i sina sängar.
Ungefär likadant idag. Trist de är sjuka. Men - Lugnt och skönt är det ju :-).

fredag 19 februari 2010

Jämrans kundkorgar

Bröderna Bus vuxit ur att gå med de små kundvagnar som finns i affärerna. Glad för det är jag eftersom de alltid ville ha varsin och när de inte slogs om vem som skulle ha vad i sin vagn så körde de rally med dem till stor fara för gulliga tanter med rollatorer.

Har ju sett dessa kundkorgar med handtag som man kan dra tidigare och nu har de också hittat till vår affär. De är nog bra,praktiska? Maybe...Anledningen med dessa vagnar måste ju vara att underlätta för de som har svårt att bära och t ex har ont i ryggen. Men - Ingen slänger väl ner äggen i kundkorgen utan du måste böja dig låångt ner för att varsamt lägga ner dem. Och i kassan,samma sak...Böja dig djuupt för att få tag i varorna för nya kundkorgen får inte plats på lilla plattan som avsedd precis för vanliga kundkorgen.

Och barnens rallykörning med dessa tar större plats och ger mer fart med personskador som ev följd. Ja,jag vet,man ska se till sina barn,men har de fått upp farten så...Ja,ni vet...

Dessutom .. Så känner jag mig inte bekväm med hur jag ska framföra detta påfund. Vad ser snyggast ut? Dra den nonchalant och lite tjusigt efter mig eller skjuta den framför mig som en liten stridsvagn?

Blir nog bra till slut. Jag ansåg att micro var onödigt när det var nytt. Nu använder jag min dagligen.  Jag behöver bara lite tid på mig,och sönerna slutar väl någon gång ansé att allt som har hjul ska framföras fort.

Fel tänkt..De kommer ju för sjutton ta körkort och skaffa bil och innan dess moped. Hjälp!
Kanske de blir brandmän? Då går det fort! Här provar Lillebror på.

Detta med att föreställa sig...

...hur någon ser ut.

Har mina tankar och föreställningar om hur ni ser ut ni som bloggar.  En del har sina bilder på sina bloggar så där vet jag ju. Och själv har jag ibland visat någon bild på mig.

Misstänker det är som när jag trodde Leif "Smoke rings" Olsson var en stor kille pga hans röst och det visade sig att det var tvärtom.

Spelar ingen roll hur ni ser ut,men lite kul är det när man sedan får se ett kort av er och man tänkt sig helt annorlunda.


Här är jag och Maken. Ser jag annorlunda ut mot vad ni tänkt er?

Skit också

En passande rubrik till detta inlägg.

När jag hämtade Jimmy igår hade han i skolan klagat över ont i magen men det var så lite tid kvar så fröken hade inte ringt efter mig. Det går magsjuka i skolan fick jag höra. På hemvägen hände en "olycka".Tänker inte gå in på detaljer men han behövde en dusch.  Sedan har det fortsatt så och bröderna hakat på.  Min mage bubblar...

Med en känsla av att nu sjutton får det räcka med sjukdomar snart så välkomnar jag det kommande sportlovet så vi kan vara hemma med gott samvete och kurera oss.

onsdag 17 februari 2010

Mobbning

Att ens barn ska bli mobbade är nog en oro alla föräldrar känner. Så även jag.  Speciellt orolig är jag för Jimmy.

Igår när jag hämtade honom så hade han gymnastik sista lektionen. Han går ju i en liten grupp där de är 3 stycken men de har t ex gymnastik tillsammans med sin ordinarie klass.  Igår var både hans lärare och assistenten sjuka så de fick vara i stora klassen hela dagen.   Som sagt,han hade gympa sist igår och när jag stod utanför och väntade så hörde jag hur någon ropade på honom när han gick ut. Äh,jag struntar i honom sa Jimmy.

På vägen hem fick jag höra hur en kille retat honom,härmat hans tics,lagt krokben för honom. Han hade inte velat vara kvar så han hade gympakläderna på sig hem.

Idag var läraren tillbaka men fick höra att samma kille idag slagit på och knuffat Jimmy under rasterna. Läraren berättade att Jimmy inte är den enda som killen ger sig på och hon skulle prata med honom och läraren i stora klassen.

Tydligen har denne kille blivit allt värre,och elakare mot flera stycken.  Min Jimmy går mestadels i liten klass för att han behöver det.  Men,betér man sig som denne kille...Då tycker jag att även han skulle behöva någon slags hjälp.

Nu jädrar

Tänkt på det jag skrivit i inlägget tidigare. Vilken gnällfia jag är. "Man är sin egen lyckas smed". Och lycklig är jag ju.

Det är bara att bita ihop och göra något av hur jag känner och mår. Ställa större krav på arbetsförmedlingen och kanske få en chans plugga vidare (där tycker resten av familjen att jag är konstig -vilja gå i skola,frivilligt).

Går man hemma som jag gör så drabbas man/jag ibland av en känsla att vara totalt värdelös.

Att tycka synd om mig själv är inte min grej så jag gör som vanligt när det känns tufft - Spottar i nävarna och gör något åt det. Varför inte ha en egen "personalfest"...Dra ner på stan,se en film på bio som jag väljer själv,en fika i lugn och ro på ett mysigt fik?!
Så får det bli!

måndag 15 februari 2010

Mixed emotion

Älskade Storebror fyller 10 år idag och uppvaktades med sång och present i morse innan skolan.

Överraskade med ett vardagsrumsbord där jag ställt presenter,en stor godisskål,chips och popcorn som väntade efter skolan.  Födelsedagsbarnet jättenöjd och fått ha sin bästis här för att äta tårta.  Kalas blir det på Söndag med kompisar och förhoppningsvis hans mormor,morfar,moster(gudmor)och kusiner.

Det trista är att Maken/pappa tvungen åka på "fest" med obligatorisk närvaro i Stockholm eftersom bolaget där han jobbar sålt bostäder vidare till ett dotterbolag,som i sin tur senare ska sälja vidare...Det bollas med personal och pengar hejvilt. Han väntas anlända här hemma runt 00-tiden inatt.

Unnar absolut Maken lite festligheter. Men...Med tanke på att jag inte "varit ute",haft en anledning klä mig fin,haft barnvakt,ätit ute utan barnen på minst 6 år så kändes det lite surt när Maken efter att i Torsdags förra veckan blivit bjuden på restaurang kommer hem och berättar att han i nästa vecka ska gå på bio med middag efteråt.

Nästa som säger vilken tur jag har som får vara arbetslös och gå hemma kommer jag sparka på smalbenet. Hårt!

GRATTIS STOREBROR!

lördag 13 februari 2010

Positivtänk

Jippie!
Gått ner drygt 3 kilo i år!

Vill/behöver gå ner lite och min målsättning varit gå ner typ 8 kilo till sommaren sakta men säkert.

Jag har ätit som vanligt men dragit ner på godiset,som jag ändå åt sällan.

Insér att det till allra största delen beror på promenaderna till och från skolorna. Hade stegräknare ett tag men efter att konstaterat att jag gick omkring 11 000 steg fram och tillbaka till skolan längst bort så kändes den obehövlig och ointressant.

Så när jag nu går mina vändor fram och tillbaka,oftast 3 ggr/dag så ska jag inte tänka på så trist det är utan på vilken motion jag får!

fredag 12 februari 2010

Mer nostalgi

"Den här dagboken fick jag av din pappa att skriva i när du var 2 dagar gammal.
Du hade lågt blodsocker och låg på avd 95H tillsammans med andra för tidigt födda barn.
Pappa,jag och Storebror hoppas du får komma därifrån idag så vi får rå om dej hela tiden".

Det var det första jag skrev i den boken för drygt åtta och ett halvt år sedan.
Kommer så väl ihåg: Dagen efter fick jag ha honom hos mig för att sedan vara tvungen lämna honom i en kuvös för sondmatning inför natten när mätaren visade att sockret sjunkit igen.   Minns så jag grät den natten och minns så förbannad jag var när de på morgonen berättade att avdelningens mätare inte fungerat och det inte alls var något fel på Jimmys blodsocker.


Lite nostalgi

Jag har sjuka barn hemma som är "tuliga" och knäiga.
Tänker tillbaka på när de var så här små.Vill inte ha dem mindre igen eller fler barn.Men nog var det en mysig tid. Det ibland jobbiga kommer jag inte alls ihåg!

måndag 8 februari 2010

Bloggande och Gogubbe

Jag har två bloggar just nu. En på passagen där jag skrivit i två och ett halvt år och så har jag den här. Fått många vänner på Passagen men där varit mycket fel. Trivs bra även här men har ingen aning om hur många som ens ser denna blogg.  Snart måste jag välja för har inte tid eller så mycket att skriva om för att fylla två bloggar. Och min önskan är att få kontakt med föräldrar som har barn med liknande problem. Och föräldrar överhuvudtaget. Och även andra/alla. Känns mer seriöst här på nåt sätt.

Och någon gång kanske jag lyckas få in en besöksräknare. Jag är bra på mycket,men inte på datorer och alla funktioner :-).

Så stolt över Jimmy. Han var motsträvig gå till skolan men ett solsken när han gick hem. Visat sig "vuxen" och delat med sig både av datortid och leksaker till Lillebror. Inget tjafs,höga skrik och ticsen inte så många.  Gullgubben min!

Här är vi vid skridskobanan igår. Storebror snör på sig skrillorna och Jimmy och Lillebror ute på isen till vänster om mig. En härlig vinterdag med sol och 5 minus.

Och hur får jag hem den här?

Och hur smyga in den utan att matte upptäcker? För gnaga pinnar till småspint i vardagsrummet är en höjdare.

Glöm inte bort

Webfetti.com


Det är Alla Hjärtans Dag på Söndag!

Brukar ni uppvakta någon?

Eftersom det är dagen före Storebrors födelsedag så ska vi ha 10-årskalas den dagen.

Men några gelehjärtan ska familjen få.

fredag 5 februari 2010

En tripp längs Memory Lane

Vi har tittat i fotoalbum och jag förundras. Har barnen varit så små? Min stora kille(Storebror) som snart är lika lång som mig och fyller 10 om drygt en vecka. Han vägde inte ens två och ett halvt kilo och var 48 cm när han föddes.
Och var jag verkligen så pass smal,då,för några få år sedan. Och insér att jag faktiskt passade i kort hår.
Så många bilder och många minnen.

Nu måste vi köpa riktigt fotopapper för att kunna komplettera de sorgligt dåligt uppdaterade fotoalbumen.

torsdag 4 februari 2010

Dataspel & TV en underskattad barnvakt

Har 3 snorungar hemma. De varit hemma ett par dagar med feber och får vara hemma idag också. Bacilluskerna verkat hittat även mig nu. Och orken inte på topp.

Så vad göra?!
Jo,jag låter Bröderna Bus spela Bolibompaspel på datorn och titta på Barnkanalen hur mycket de vill. Har inga regler annars heller om vare sig data eller TV eftersom sönerna riktiga "skogsmullar" och älskar vara ute oavsett väder och vind och sällan vare sig tittar på TV eller spelar dataspel annars.

Så nu sitter de där,fångna av spel och program. Och jag får vila,slipper tjat och bråk en stund.

Hurra för teknikens underverk!

onsdag 3 februari 2010

Alltid fel tid

Alltid senare,snart,orkar inte,vill leka.   I detta fall ,med viljan att skjuta på att göra läxan är väl nästan alla barn likadana. Senare - Inte nu!

Ikväll blev Jimmys läxa klar.Äntligen.  Det är frustrerande eftersom jag vet att han är jätteduktig på att läsa,men stamningarna hämmar och gör honom arg. Frustrerande eftersom jag vet han är duktig på att stava men har svårt med koordinationen när han ska skriva. Och han kräver perfektion av sig själv vilket ikväll innebar att jag trots hans höga protester tog undan skrivhäftet eftersom det då redan suddats så det nästan var hål.

Nu sover alla tre efter protester och förklaringar om att det var värdsaviktigt bygga klart legoplanet. Och varför lägga sig när de inte var trötta? Väl i säng slocknade de på drygt en minut. Så,det var nog inte fel tid att lägga sig ;-).

Och det ska jag också göra nu. Bara sitta och njuta av lugnet och tystnaden en stund först.

Jag är en frossare

Blivit beroende - Av alla dessa matlagningsprogram som verkar sändas dygnet runt på alla kanaler.

Hells Kitchen, Nakna kocken,Nigella....Har nu upptäckt Masterchef.  Jag tittar så ofta tillfälle och tid finns.

Imponeras av färdigheter.Uppläggningar.  Tänker -Det där tipset ska jag komma ihåg.Det där måste jag göra. Kaffe som krydda i maten,så smart. Och att koka egen buljong,borde göra.

Sedan blir det ända samma lika härhemma vad gäller maten. Men kul titta är det.

Idag blir det Pannkakor med jordgubbssylt till middag!

tisdag 2 februari 2010

Att vara öppen förenar

Jag har ALDRIG skämts över Jimmy eller hans betéende. Däremot har jag tidigare skämts över hur jag är som mamma. Trott allting berott på mig.

I helgen var jag tvungen gå till grannar som jag vet att Jimmy tycker mycket om,och de tycker om honom. Helt plötsligt under normalt samtal hade Jimmy plötsligt sagt "fuck you" och "dra åt helvete".  Hans brorsor berättade för mig och jag ville förklara. De hade inte tagit illa upp,förstått. Och så berättade de om sin äldsta son som haft problem under uppväxten.

I takt med att jag träffar grannar,föräldrar får jag höra alltmer. Ett barn har ADHD,ett annat barn medicinerar för sina problem....

Lärt mig att berätta och förklara där det behövs. För det är ju såhär. Bättre berätta för de som på något sätt kommer i kontakt med Jimmy. Men,berättar inte för alla vitt och brett. Det ska kännas rätt och behövligt i sammanhanget.

Visste redan att detta är vi inte ensamma om. Men - Det stärker mig och ger mig behövlig gemenskap. Och att få råd,tips och få höra erfarenheter och få tröst....Obetalbart!

Och så finns fina ni!